Des choses à voir et à faire à proximité

Côté culture - NL

De geschiedenis-en cultuur liefhebbers zullen hun plezier vinden tijdens een bezoek aan de stad Doornik.
Het is de op éen na oudste stad (na Tongeren) van België en heeft cultuurhistorisch een grote rol gespeeld, het is trouwens nog steeds een der voornaamste monumentensteden van België.
Van groot belang is de romaanse en gotische Onze-Lieve-Vrouwkathedraal en het oudste belfort van België , allebei uitverkozen door de Unesco tot beschermd werelderfgoed.
La cité des 5 clochers biedt ook 7 musea aan, waarvan het exclusief gebouw Horta, dat onderdak biedt aan de collectie Schone Kunsten.

Côté nature - NL

Geniet van uw verblijf om de omgeving te verkennen : le parc naturel des Plaines de l'Escaut, le pays des Collines, te voet of met de fiets, langs de prachtige Ravel doorheen 1600 km wandelroutes !
U kunt natuurlijk ook de 257 trappen van het belfort van Doornik beklimmen, maar ook tot boven de Mt St Aubert wandelen via rustige wandelpaadjes als ook de chemin des Poètes. U kunt er ook mountainbike en een vita parcours doen.

Iets verder : Pairi Daiza, het hospitaal van Notre-Dame à la Rose van Lessen, het Kasteel van Beloeil, de Archéosite van Aubechies, Acrobranche (parcours in de bomen) in Doornik,…

Het zwembad van Kain ligt op 3 km afstand van ons gasthuis. U vindt ook nog een zwembad in Doornik of enkel tijdens de zomer een openluchtzwembad in Kluisbergen

Beloeil Castle
het kasteel van Beloeil en zijn park: een van de mooiste ensembles in België, in Hainaut gedurende acht eeuwen gevestigd . Sinds de veertiende eeuw bezit Princes de Ligne, het is volledig gemeubileerd en bevat een rijke verzameling kunstobjecten van de 15 tot de 19 eeuw, inclusief de beroemde bibliotheek van 20.000 delen. De Franse tuin, harmonieuze afwisseling van water en groen, schaduw en licht, strekt zich uit over 25 ha. Het Domaine van Belœil organiseert 2 prestigieuze evenementen: De Amaryllis-wedstrijd, georganiseerd aan het einde van april-begin mei. Het klassieke muziekfestival van "Musicales de Beloeil" in augustus.
Stad Doornik
Doornik is de stad met vijf klokkentoren en seven musea. Het is better in de straten te wandelen of een glass bier in een oude cafe te drinken. U kan in de top of belfort klimmen en het prachtige panorama bewonderen .
Pairi Daïza
Pairi Daiza: 65 hectares de dépaysement, plus de 5.000 animaux et un voyage inoubliable sur les cinq continents…Ce magnifique parc animalier est situé à 1/2h de route du gîte et vaut absolument le détour! Une journée sera nécessaire pour le visiter. Pairi Daïza: 65 hectare verwardheid, meer dan 5.000 dieren en een onvergetelijke reis op vijf continenten … Dit prachtige wildpark ligt in een half uur van de vakantiehuis en is absoluut een bezoek waard! Een dag nodig om het bezoeken.
oud ziekenhuis "Notre Dame à la rose"à Lessines
Het ziekenhuis "Notre Dame à la rose" naar Lessines. Één van de oudste ziekenhuizen van Europa ! Een majestueuze en authentieke architectonische ensemble. Een plek vol emotie te ontdekken absoluut met zijn duizend facetten: barokke kapel, klooster, tuinen, kamer van de zieke, het klooster … In ongeveer 40 minuten van het vakantiehuis.
Saint Aubert mount
Le Mont Saint Aubert piekt in 147 m en biedt een mooi perspectief op de stad Doornik en al het omliggende platteland. Het vakantiehuis ligt aan de zijkant en kan zeer talrijke wandelingen in de natuur te voet of met de fiets. Ravel ligt op 2 km en volgt de Schelde.